Dagbladet og britiske the Independent meddeler at Norge kritiseres for manglende menneskerettigheter. Denne kritikk kommer fra blandt annet Saudi-Arabia, Iran og Russland (sic!). Dagbladet skriver at ”Den iranske representanten ba Norge gjøre mer for å hindre diskriminering og hatefulle ytringer av religiøse minoriteter, spesielt muslimer. Representanten for Saudi-Arabia gikk lenger og ba Norge kriminalisere kritikk av religioner og profeter”.

Utenriksminister Børge Brende sier ”Det er et paradoks at land som ikke forholder seg til grunnleggende menneskerettigheter, har innflytelse i rådet. Men sånn er det i FN”. Hvis noen husker karikaturstriden for noen år siden, så svarte Danmarks daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen følgende, når han ble oppfordret å be om unnskyldning for at Jyllands-Posten publisert karikaturene: ”In Denmark we do not apologize for having freedom of speech”. Det er akkurat slik det skal være! Vi som husker, husker også hvordan Norges daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre ba om unnskyldning for at norske aviser trykt bildene. Det var ikke et stolt øyeblikk for vårt land.

Man kan jo prøve å være kristen i Saudi-Arabia. Det er vistnok ikke spesielt hyggelig, noe man kan lese om her. Men å forfølge kristne er vel i orden, hvis man spør det saudiske regimet.